Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Συγκοινωνίες και Μεταφορικά Μέσα στην ΕλλάδαΗ Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά: Επιλέξτε προορισμόΜέσα Μεταφοράς στην Ελλάδα: Πληροφορίες για τα μεταφορικά μέσα και τις συγκοινωνίες στην Ελλάδα

 

Μεταφορικά Μέσα στην Ελλάδα: Πληροφορίες για τα μεταφορικά μέσα στην Ελλάδα Αεροδρόμια
Η Ελλάδα έχει 5 διεθνή αεροδρόμια (στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και την Κέρκυρα) και 22 εθνικά αεροδρόμια (κανονικές πτήσεις και πτήσεις τσάρτερ).
Περισσότερα (greece-flights.htm)

Πτήσεις
Η Ολυμπιακή Αεροπορία (Olympic airways), παρέχει τις περισσότερες εσωτερικές πτήσεις. Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 διεθνή αεροδρόμια και 22 εθνικά, διάσπαρτα στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά. Δυστυχώς οι περισσότερες πτήσεις έχουν αφετηρία ή προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Σύνδεσμοι
Αρχική σελιδα
Γενικές πληροφορίες
Προορισμοί
Φωτογραφίες
Καιρός
Χάρτες
Παραλίες
Reviews στα αγγλικά
Forums στα αγγλικά
 

Επίσης, η νέα ιδιωτική εταιρεία Aegean (Aegeanair), η Cronus (Cronus) και η Axon εκτελούν ορισμένα δρομολόγια εντός της επικράτειας.

Πλοία
Τα 169 κατοικημένα νησιά της Ελλάδας συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και με τα σημαντικότερα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας, με πλοία. Καθημερινά, όλα τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν 100.000 επιβάτες και 20.000 Ι.Χ.. Τα πλοία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα πλοία της γραμμής και τα ακριβότερα Ηigh Speed καταμαράν (τα οποία μπορούν να μεταφέρουν σαφώς μικρότερο αριθμό Ι.Χ.). Υπάρχουν επίσης τα Ιπτάμενα Δελφίνια, τα οποία μεταφέρουν μόνο επιβάτες.

Λεωφορεία
Το δίκτυο των λεωφορείων καλύπτει την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Ως ταξιδιωτικό μέσο, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, το λεωφορείο είναι πιο διαδεδομένο απ' ότι το τρένο.
Ο εθνικός φορέας που διαχειρίζεται τα υπεραστικά λεωφορεία ονομάζεται Κ.Τ.Ε.Λ.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί Κ.Τ.Ε.Λ. βρίσκονται στην Αθήνα:
Σταθμός A: Κηφισού 100.
Σταθμός B: Λιοσίων 260


Τρένα
Ο φορέας που διαχειρίζεται τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων είναι ο Ο.Σ.Ε (www.ose.gr). Τρένα δεν υπάρχουν στα νησιά παρά μόνο στην ηπειρωτική Ελλάδα και είναι λιγότερο δημοφιλή από ότι τα λεωφορεία. Σε γενικές γραμμές είναι πιο αργά από τα λεωφορεία, αλλά και πιο φθηνά. Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας είναι από τα αργότερα και τα λιγότερα εκσυγχρονισμένα της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια έχουν όμως γίνει κάποιες εκσυγχρονίσεις: λ.χ. έχει αναβαθμιστεί η διαδρομή Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Βόλος, Καλαμπάκα, Αθήνα, Πάτρα, Κόρινθος και Καλαμάτα (ένα σύγχρονο τρένο-εξπρές εκτελεί το δρομολόγιο πολλές φορές την ημέρα) και έχει τεθεί σε λειτουργία ο προαστιακός.

Αυτοκίνητα
Αυτοκίνητα ενοικιάζονται σε όλες τις πόλεις και τα νησιά.
Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε την Ελλάδα και να έχετε πρόσβαση σε περιοχές που δεν συμπεριλαμβάνονται στα δρομολόγια των λεωφορείων είναι να ενοικιάσετε αυτοκίνητο σε ένα από τα ακόλουθα γραφεία: Just, InterRent, Avis, Hertz, Europcar ή Budget.

Οργάνωση του ταξιδιού
ΞενοδοχείαΠτήσειςΠλοίαΕνοικιάσεις ΑυτοκινήτωνΠροσφορές Τελευταίας ΣτιγμήςΕκδρομέςΚρουαζιέρεςΕκδρομές στα νησιάΕνοικιάσεις σκαφών
Οργανώστε τις διακοπές σας μαζί μας

Δημοφιλείς προορισμοί
Σαντορίνη
Μύκονος
Πάρος
Νάξος
Κέρκυρα
Ζάκυνθος
Ρόδος
Κρήτη
 
Επιστροφή:
+
Πληροφορίες
+ Ταξίδι
+
Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:

+
Φωτογραφίες
+ Επιλέξτε προορισμό
+
Ξενοδοχεία
Σχετικά:
+ Αεροδρόμια
+ Πτήσεις
+ Δρομολόγια Πλοίων
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Ενοικιάσεις Σκαφών
   
  Ελλάδα > Μέσα Μεταφοράς στην Ελλάδα πάνω
 
 
 
  :Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR
Selectionez une destination