Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Ζαγορά, ΠήλιοΕπιλέξτε προορισμό
Ζαγορά - Πήλιο: Το χωριό Ζαγορά στο Πήλιο, Θεσσαλία

 
Ζαγορά, Πήλιο
Ζαγορά, Πήλιο Ένα από τα πιο διάσημα χώρια στο Πήλιο, τα Ζαγορά, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά, 45χμ από τον Βόλο.

Θυμίζοντας μας το παρελθόν του, το χωριό έχει ερείπια από το διάσημο κάστρο και μια νεκρόπολη, απόδειξη της ύπαρξης ενός αρχαίου εποικισμού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα Ζαγορά ινία η Ομηρική πόλη Θαυμίσια η Θαύμακα. Κατά την διάρκεια του 17ου και του 18ου αιώνα, το χωριό ήταν ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου, οικοτεχνίας και πολιτισμού.
 
Η παραγωγή μεταξιού ήταν τόσο σημαντική που πολλοί κάτοικοι πλούτισαν και έφυγαν στο εξωτερικό για να ιδρύσουν μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις βιοτεχνίας. Εδώ ιδρύθηκε, τον 17ο αιώνα, το πρώτο σχολείο του Πηλίου αλλά και το σχολείο του Ρήγα, όπου και υπήρξε μαθητής ο διάσημος αγωνιστής Ρήγας Φεραίος.

Τα σπίτια στο χωριό Ζαγορά είναι φτιαγμένα ακολουθώντας την λαϊκή αρχιτεκτονική του 17ου και 18ου αιώνα, και διακοσμημένα με ψεύτικα παράθυρα, σκαλισμένες ξύλινες πόρτες και πρέκια.

Το χωριό είναι επίσης διάσημο για την μεγάλη ποικιλία εξαίσιων φρούτων του, όπως μήλα, κορόμηλα, δαμάσκηνα, φράουλες, αχλάδια και πολλά άλλα. Εδώ μπορεί κανείς να επισκεφτεί κάποιες πολύ όμορφες παλιές εκκλησίες με μοναδικά εικονοστάσια.

Δείτε το χάρτη
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Πήλιο - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Θεσσαλία
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR