Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Μηλιές, ΠήλιοΕπιλέξτε προορισμό
Μηλιές - Πήλιο: Το χωριό Μηλιές στο Πήλιο, Θεσσαλία

 
Μηλιές, Πήλιο
Μηλιές, Πήλιο Ένα από τα πιο γραφικά και παραδοσιακά μεγάλα χώρια του Πηλίου, οι Μηλιές είναι χτισμένες αμφιθεατρικά στην καταπράσινη πλάγια του βουνού. Το χωριό ονομάζεται έτσι καθώς είναι γεμάτος μηλιές και παράγει τα καλύτερα μήλα ολόκληρης της περιοχής.

Γεμάτο παλιά αρχοντικά, μαρμάρινες βρύσες και ελιές, οι Μηλιές προσφέρουν μια εικόνα σπάνιας αρμονίας. Είναι επίσης το μέρος όπου βρίσκονται οι όμορφες και διάσημες σπηλιές όπου ζούσαν ο μυθικός κένταυρος Χείρων και οι μαθητές του.

Σε αυτό το χωριό γεννήθηκαν και μεγάλωσαν πολλοί εμπνευστές του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, όπως ο Άνθιμος Γαζής, ο Δανιήλ, ο Φιλιππίδης και ο Γρήγοριος Κωνσταντάς.
 
Το διάσημο σχολείο των Μηλιών βρισκόταν και αυτό εδώ και λειτουργούσε σαν πνευματικό και πολιτιστικό δημιουργικό κέντρο κατά την διάρκεια της Τούρκικης κατοχής.

Στα αξιοθέατα του χωριού κατατάσσονται η Βιβλιοθήκη των Μηλιών, που φιλοξενεί πάνω από τέσσερις χιλιάδες σπάνια βιβλία, το Λαογραφικό μουσείο της κοινότητας και η τριπλή Βασιλική των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Μηλιές: Φωτογραφίες 360°
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Πήλιο - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Θεσσαλία
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR