Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Μακρινίτσα, ΠήλιοΕπιλέξτε προορισμό
Μακρινίτσα - Πήλιο: Το χωριό Μακρινίτσα στο Πήλιο, Θεσσαλία

 
Μακρινίτσα, Πήλιο
Πήλιο Μακρινίτσα 01 Μακρινίτσα, Πήλιο Οι επισκέπτες που θα έχουν την τύχη να επισκεφτούν την Μακρινίτσα θα εντυπωσιαστούν από την μοναδική ομορφιά του και δεν θα θελήσουν να αφήσουν αυτό το ονειρεμένο μέρος.

Το χωριό της Μακρινίτσας είναι ένα αληθινό στολίδι που κρέμεται στην πλάγια του απίστευτα πράσινου βουνού.

Είναι χωρισμένο σε δυο εποικισμούς, την Κουκουνάρα και την Μουτσάρα, που βρίσκονται σε 500μ απόσταση το ένα από το άλλο.
 
Η Μακρινίτσα είναι γνωστή ως «χωριό ευγενών», καθώς κατοικούνταν από πλούσιους.

Για αυτόν τον λόγο οι περισσότερες κατοικίες του χωριού είναι πλούσια στολισμένα αρχοντικά ευγενών. Το χωριό είναι επίσης γνωστό και ως «μπαλκόνι» η «αετοφωλιά» του Πηλίου, λόγω τις συγκλονιστικής θεάς που προσφέρει από τα 630μ του πάνω από την θάλασσα.

Τα σπίτια έχουν ψηλούς τοίχους και παράθυρα, διακοσμημένα από καλλιτέχνες της περιοχής. Όλοι οι ανηφορικοί δρόμοι της Μακρινίτσας είναι πλακόστρωτοι και οδηγούν σε μια πανέμορφη φαρδιά πλατειά, κάτω από την σκιά ψηλών πλατανών.

Η πλατεία έχει ένα καφενείο, μια όμορφη Βασιλική (ο Άγιος Γιάννης ο Πρόδρομος), και μια σκαλιστή μαρμάρινη βρύση, που χτίστηκε το 1809, και που αναβλύζει κρυσταλλένια νερά που ονομάζονται και «Αθάνατα Νερά».

Το όλο μέρος αποπνέει ηρεμία, ομορφιά και ειρήνη. Στην Μακρινίτσα, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί πολλές όμορφες εκκλησίες και Βασιλικές όπως και το Λαογραφικό Μουσείο που έχει μια θαυμάσια συλλογή σπανίων αντικειμένων και αναμνηστικών.
Πήλιο Μακρινίτσα 02 Πήλιο Μακρινίτσα 03 Πήλιο Μακρινίτσα 04
Πήλιο Μακρινίτσα 05 Πήλιο Μακρινίτσα 06
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Πήλιο - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Θεσσαλία
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR