Βόλος ΕλλάδαΗ Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά: Επιλέξτε προορισμό
Βόλος: Μερικές πληροφορίες για την πόλη του Βόλου, Ελλάδα

 
Βόλος: Πληροφορίες για την πόλη του ΒόλουΟ Βόλος  βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου του Πηλίου στο κέντρο της Ελλάδας. Είναι σχεδόν στο ενδιάμεσο μεταξύ της πρωτεύουσας Αθήνας (326χμ) και της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, της Θεσσαλονίκης (215χμ).

Ο Βόλος είναι η πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της νομαρχίας και έχει πληθυσμό 71000κατοικους. Είναι το βασικό κέντρο εξαγωγών της Θεσσαλίας.
Η Πόλη του Βόλου ιδρύθηκε στα μέσα του 19ου  αιώνα. Είναι μια ζωντανή πόλη με μια μεγάλη προκυμαία όπου βρίσκονται πολλά ζαχαροπλαστεία, καφέ μπαρ, εστιατόρια και μεζεδοπωλεια.
Σύνδεσμοι
Πήλιο - Αρχική Σελίδα
Γενικές πληροφορίες
Φωτογραφίες
Χάρτης
Καιρός
Παραλίες
Χωριά
Reviews
 
Βόλος 01Η προκυμαία είναι και το μέρος όπου οι ντόπιοι πηγαίνουν βόλτα πριν η μετά το δείπνο τους. Το μέρος γεμίζει κόσμο την Παρασκευή και το Σάββατο βράδυ. Τα γύρω στενά είναι και αυτά ενδιαφέροντα καθώς σφύζουν από ζωή.

Οι δρόμοι είναι πολύ εμπορικοί με πολλά μαγαζιά. Ο δήμος έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μετατρέψει τον Βόλο σε ευχάριστη πόλη, με πολλούς πλακόστρωτους δρόμους όπου διασχίζουν την πόλη.

Το λιμάνι του Βόλου είναι πολύ δραστήριο, με καθημερινά δρομολόγια για τα νησιά Θεσσαλία: την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο.

Βόλος 02 Ο Βόλος είναι μια αναγκαία στάση στον δρόμο για το Πήλιο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Από τον Βόλο μπορεί κανείς να δει τα χωριά του Πηλίου, στα καλυμμένα με πεύκα βουνά. Είναι ένα ευχάριστο θέαμα, ειδικά την νύχτα, όταν μπορεί κανείς να δει μόνο τα φώτα τους.

Η πόλη του Βόλου είναι επίσης ενδιαφέρουσα από πολιτιστική άποψη. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου φιλοξενεί ευρήματα από τις γύρω περιοχές που χρονολογούνται από την Μπρούτζινη περίοδο έως την Ελληνιστική.

Η Δημοτική Πινακοθήκη είναι επίσης μεγάλου ενδιαφέροντος. Στεγάζεται στο Δημαρχείο και εκθέτει μια συλλογή πινάκων και γλυπτών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.
Οργάνωση του ταξιδιού
ΞενοδοχείαΠτήσειςΠλοίαΕνοικιάσεις ΑυτοκινήτωνΠροσφορές Τελευταίας ΣτιγμήςΕκδρομέςΚρουαζιέρεςΕκδρομές στα νησιάΕνοικιάσεις σκαφών
Οργανώστε τις διακοπές σας μαζί μας

Άλλοι προορισμοί
Σαντορίνη
Πάρος
Νάξος
Κέρκυρα
Ζάκυνθος
Ρόδος
Κρήτη
 
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Πήλιο - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
  Ελλάδα > Πήλιο > Βόλος Ελλάδα αρχή σελίδας
 

   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR Επιλέξτε έναν προορισμό