Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Κλήμα, ΣκόπελοςΕπιλέξτε προορισμό
Κλήμα - Σκόπελος: Το χωριό Κλήμα στη Σκόπελο, Σποράδες

 
Κλήμα, Σκόπελος
Κλήμα, Σκόπελος Το Κλήμα βρίσκεται βόρεια της Σκοπέλου, μεταξύ των χωριών της Γλώσσας και του Ελίου. Είναι ένα πολύχρωμο χωρίο το οποίο χωριζόταν, έως και το 1950, σε δυο γειτονιές: το Άνω Κλήμα και το Κάτω Κλήμα.

Το χωριό ιδρύθηκε κατά τον 18 ο αιώνα από τους κατοίκους της Γλώσσας σαν ένας μικρός αγροτικός εποικισμός. Στο κάτω μέρος του χωριού υπάρχει μια εντυπωσιακή πλατεία από την οποία φαίνεται σχεδόν όλο το νησί, αλλά και ένα τμήμα από το όμορφο Πήλιο.

Μετά από τους σεισμούς του 1950 οι κάτοικοι μετακινήθηκαν στο πάνω μέρος του χωριού και στο Λουτράκι. Όταν ο επόμενος σεισμός κατέστρεψε και το Πάνω Κλήμα, οι κάτοικοι έφυγαν για την Ελιά όπου ιδρύσαν το Νέο Κλήμα.
 
Σήμερα αυτός ο παραλιακός εποικισμός έχει μεταλλαχτεί σε τουριστικό μέρος και προσφέρει πολλά καταλύματα και όλους τους βασικούς εξοπλισμούς που χρειάζεται κανείς για να απολαύσει όμορφες διακοπές με το γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου και το πράσινο των πλούσιων πευκόδεντρων.

.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Σκόπελος - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Σποράδες
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR