Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Χώρα, ΣκιάθοςΕπιλέξτε προορισμό
Χώρα - Σκιάθος: Χώρα, η πρωτεύουσα της Σκιάθου, Σποράδες

 
Χώρα, Σκιάθος
Σκιάθος Χώρα 01 Χώρα, Σκιάθος Η πρωτεύουσα της Σκιάθου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο-ανατολικό άκρο του νησιού, γύρω από έναν απάνεμο όρμο, στα ερείπια της αρχαίας πόλης, και είναι γεμάτη άσπρα σπιτάκια με κεραμόσκεπες και στενά δρομάκια.

Προς το τέλος της Βυζαντινής Περιόδου οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τη πόλη αυτή και εγκαταστάθηκαν σε απόρθητο σημείο βορειοδυτικά που οχύρωσαν με κάστρο. Δεν επανήλθαν στην παραλιακή πόλη παρά μόνο το 1829, μετά το τέλος της Επανάστασης του 1821.
 
Κατά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η πόλη της Σκιάθου υπέστη σοβαρότατες ζημίες, όμως τα χρόνια που ακολούθησαν ξαναχτίστηκαν πολλά σπίτια. Σήμερα η πόλη, στην οποία συγκεντρώνεται σχεδόν όλος ο πληθυσμός του νησιού, δημιουργεί μια σύνθετη εικόνα πηλιορείτικου και νησιώτικου οικισμού.

Τα τελευταία χρόνια η Σκιάθος έχει εξελιχθεί σε κοσμοπολίτικη πόλη, και είναι γεμάτη εστιατόρια (ελληνικά και διεθνή), τουριστικά γραφεία, μαγαζιά κάθε λογής, καφέ, μπάρ και clubs που παίζουν μουσική για όλα τα γούστα.

Για τη νυχτερινή διασκέδαση σας περπατήστε κατά μήκος της κεντρικής οδού Παπαδιαμάντη και του παραλιακού δρόμου, όπου βρίσκονται τα περισσότερα κέντρα. Λόγω της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης οι τιμές έχουν αυξηθεί αρκετά χωρίς αυτό να συνεπάγεται απαραίτητα και καλή ποιότητα.

Πάντως υπάρχουν ορισμένες προτάσεις για καλό φαγητό για όλα τα βαλάντια, από φθηνά Snack bars έως και ακριβά εστιατόρια με ιδιαίτερο ντεκόρ, όπως το γνωστό εστιατόριο που στεγάζεται μέσα σε έναν ανακαινισμένο ανεμόμυλο, στο υψηλότερο σημείο της πόλης, με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Το εμπορικό λιμάνι χωρίζεται από το παλαιό από μια μικρή πευκόφυτη χερσόνησο: το Μπούρτζι.

Στο Μπούρτζι βρίσκονται τα ερείπια του παλαιού φρουρίου που είχαν χτίσει οι αδελφοί Γκίζι τη περίοδο της Ενετοκρατίας. Το παλαιό λιμάνι έχει διατηρήσει το γραφικό χαρακτήρα του, παρ' όλες τις τουριστικές παρεμβάσεις, και αποτελεί μια ευχάριστη επιλογή για μια μικρή βόλτα δίπλα στα ψαροκάϊκα.

Δείτε το χάρτη

Σκιάθος Χώρα 02 Σκιάθος Χώρα 03 Σκιάθος Χώρα 04
Σκιάθος Χώρα 05 Σκιάθος Χώρα 06 Σκιάθος Χώρα 07
Σκιάθος Χώρα 08 Σκιάθος Χώρα 09 Σκιάθος Χώρα 10
Σκιάθος Χώρα 11 Σκιάθος Χώρα 12 Σκιάθος Χώρα 13
Σκιάθος Χώρα 14 Σκιάθος Χώρα 15 Σκιάθος Χώρα 06
      Σελίδες 1... 2
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Σκιάθος - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Σποράδες
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR