Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Πατητήρι, ΑλόννησοςΕπιλέξτε προορισμό
Πατητήρι - Αλόννησος: Το χωριό Πατητήρι στην Αλόννησο, Σποράδες

 
Πατητήρι, Αλόννησος
Αλόννησος Πατητήρι 01 Πατητήρι, Αλόννησος Το Πατητήρι είναι η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι της Αλοννήσου, όπου και ζουν οι περισσότεροι κάτοικοι. Σιγά σιγά ενώνεται  με τον γειτονικό εποικισμό του Βότση. Είναι ένα καινούριο χωριό, που χτίστηκε από τους κάτοικους του νησιού μετά τον σεισμό του 1965 που κατέστρεψε την Παλιά Αλόννησο η Χώρα.
Γι αυτό τον λόγο, τα σπίτια στο Πατητήρι είναι όλα καινούρια και δίνουν άλλη εικόνα από εκείνη που δίνουν τα άλλα ελληνικά νησιά, τα οποία έχουν συνήθως ένα μικρό γραφικό λιμάνι γεμάτο με παραδοσιακά Κυκλαδικά η Βενετικά σπίτια.
 
Παρόλα ταύτα, το Πατητήρι είναι ένα όμορφο χωριό. Ακόμα και καινούρια, τα κτήρια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά και διατηρούν μια κάποια αρμονία, και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται μέσα στη πόλη είναι διακριτικά και δεν χαλούν την ομορφιά και την αρμονία του τοπίου.

Στενά ασβεστωμένα δρομάκια και σκάλες δίνουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σ'αυτό το μικρό λιμάνι, περικυκλωμένο από απίστευτα κρυσταλλένια πράσινα νερά και βραχώδεις σχηματισμούς μαρμάρων με ωραίο νυχτερινό φωτισμό.

Στην ακροθαλασσιά, μια μικρή αμμουδιά μοιράζει την γαλήνη της στις ταβέρνες και στα μικρά καφέ που βρίσκονται στην άκρη του λιμανιού.

Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως το ταχυδρομείο, το κέντρο υγείας και το Κέντρο Πληροφοριών Περιβαλλοντικής Προστασίας EURONATURE βρίσκονται στο Πατητήρι.

Μια καλή επιλογή σούπερ μάρκετ, φούρνων, φαρμακειών και άλλων μικρών καταστημάτων βρίσκεται στο Πατητήρι, στους δυο κεντρικούς δρόμους που ξεκινούν από το λιμάνι.

Οι προσπάθειες του ιδρύματος EURONATURE, του Πολιτιστικού Κινήματος Αλοννήσου και των ντόπιων είναι αποτελεσματικές. Αυτό δίνει στο Πατητήρι μια ήρεμη και ήσυχη ατμόσφαιρα που την διακόπτουν μόνο ο ήχος μερικών μηχανών.

Ξενοδοχεία στο Πατητήρι, Αλόννησος
Δείτε το χάρτη
Πατητήρι: Φωτογραφίες 360°
Αλόννησος Πατητήρι 02 Αλόννησος Πατητήρι 03 Αλόννησος Πατητήρι 04
Αλόννησος Πατητήρι 05 Αλόννησος Πατητήρι 06 Αλόννησος Πατητήρι 07
Αλόννησος Πατητήρι 08 Αλόννησος Πατητήρι 09  
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Αλόννησος - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Σποράδες
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR