Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Χώρα, ΑλόννησοςΕπιλέξτε προορισμό
Χώρα - Αλόννησος: Το χωριό Χώρα στην Αλόννησο, Σποράδες

 
Χώρα, Αλόννησος
Αλόννησος Χώρα 01 Χώρα, Αλόννησος Αυτό το όμορφο χωριό ήταν η πρωτεύουσα του νησιού μέχρι που ο σεισμός του 1965 το κατέστρεψε και όλοι οι κάτοικοι το εγκατέλειψαν για να χτίσουν την νέα πρωτεύουσα, το Πατητήρι, κοντά στην θάλασσα. Βρίσκεται 4χμ βορειοδυτικά του λιμανιού και της πρωτεύουσας, και είναι χτισμένο στη κορυφή ενός λόφου, έχοντας έτσι μια φανταστική πανοραμική θέα του νησιού, της Σκοπέλου και του Αιγαίου. Πολλά σπίτια στο Παλιό Χωριό καταστράφηκαν η υπέστησαν πολλές ζημιές, και μερικά επισκευάστηκαν  από μερικούς έλληνες για να μετατραπούν σε ταβέρνες, καφέ η μικρά καταστήματα.
 
Τα περισσότερα όμως επισκευάστηκαν με θαυμάσιο τρόπο από τους Γερμανούς και τους Άγγλους που τα αγόρασαν μετά τον σεισμό σε εξευτελιστική τιμή.

Η Παλιά alonissos είναι ένα ειδυλλιακό ήρεμο μέρος με ασβεστωμένα παλιά σπίτια και στενά ανηφορικά δρομάκια και σκάλες που οδηγούν στην κορυφή του λόφου όπου ένα γοητευτικό παραδοσιακό καφέ προσφέρει εξαίσια παραδοσιακά ελληνικά γλυκά και την πιο συγκλονιστική και απίστευτη θέα.

Πολλά από τα επισκευασμένα σπίτια έχουν μικρά μπαλκόνια και βεράντες στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια, που δίνουν μια ιδιαίτερα ζωντανή και χαρούμενη πινελιά στο χωριό. Κάποια μέρη των παλιών Βυζαντινών τοίχων που επισκευάστηκαν από τους Βενετούς για προστασία της πόλης, έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.

Η βόλτα στο Παλαιό Χωριό είναι μια αληθινή απόλαυση  και οι  εκκλησίες που άντεξαν τις κακουχίες αξίζουν την επίσκεψη. Στη εκκλησία του Άγιου Ανδρέα βρίσκονται τα γραφεία της Διεθνούς Ακαδημίας της Ομοιοπαθητικής, που δίνουν πληροφορίες και λύσεις για όλων των ειδών τα προβλήματα υγείας.

Η πανέμορφη μικρή πλατεία απέναντι στην ωραία εκκλησία του Χριστού είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και για να απολαύσει κανείς ένα καφέ στο γοητευτικό καφενείο με τα ξύλινα τραπέζια και καρέκλες.

Αυτό το φανταστικό χωριό μπορεί να επισκεφθεί μέσω του τοπικού λεωφορείου η με μια απολαυστική βόλτα ακολουθώντας ένα μονοπάτι που ξεκινάει από το Πατητήρι, και συνεχίζει ανάμεσα σε διάφορων ειδών δέντρα, προσφέροντας συγκλονιστική θέα.

Ξενοδοχεία στη Χώρα, Αλόννησος
Δείτε το χάρτη
Αλόννησος ή Χώρα: Φωτογραφίες 360°
Αλόννησος Χώρα 02 Αλόννησος Χώρα 03 Αλόννησος Χώρα 04
Αλόννησος Χώρα 05 Αλόννησος Χώρα 06 Αλόννησος Χώρα 07
Αλόννησος Χώρα 08 Αλόννησος Χώρα 09 Αλόννησος Χώρα 10
Αλόννησος Χώρα 11 Αλόννησος Χώρα 12 Αλόννησος Χώρα 13
Αλόννησος Χώρα 14 Αλόννησος Χώρα 15 Αλόννησος Χώρα 16
      Σελίδες 1... 2
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Αλόννησος - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Σποράδες
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR