Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Πόλη της Ύδρας, ΎδραΕπιλέξτε προορισμό
Πόλη της Ύδρας - Ύδρα: Πόλη της Ύδρας, η πρωτεύουσα του νησιού της Ύδρας, Σαρωνικός

 
Πόλη της Ύδρας, Ύδρα
Ύδρα Πόλη της Ύδρας 01 Πόλη της Ύδρας, Ύδρα Η πόλη της Ύδρας είναι η πρωτεύουσα και το λιμάνι του νησιού. Πραγματικό στολίδι, φωλιάζει σε ένα μικρό φυσικό όρμο που είναι ορατός μόνο από μια κάθετη σκοπιά.

Ο οικισμός, γεμάτος επαύλεις πλουσίων πλοιοκτητών και εμπόρων του 19ου αι., έχει κηρυχθεί διατηρητέος.

Τα παραδοσιακά σπίτια είναι χτισμένα το ένα πολύ κοντά στο άλλο, χωρίζονται μόνο από λωρίδες πλακόστρωτων δρομίσκων και απλώνονται πάνω σε δύο απότομους λόφους.
 
Διαθέτουν σκεπές από κεραμίδια, χρωματιστά παράθυρα, πόρτες και στοές, που σπάνε τη μονοτονία της ώχρας και του γκρίζου των πέτρινων τοίχων.

Δεν υπάρχουν στην Ύδρα παράταιρες αρχιτεκτονικές προτάσεις ούτε τεραστίων διαστάσεων ξενοδοχειακά συγκροτήματα: όλα τα νέα κτίρια, δια ειδικής απόφασης, κτίζονται σύμφωνα με τις παραδοσιακές προδιαγραφές.

Οι μετακινήσεις γίνονται με καΐκια ή και ζώα, ενώ τα τροχοφόρα απαγορεύονται. Κατά τον 17ο αι. η Κιάφα ήταν η καρδιά της Ύδρας. Σήμερα η πόλη έχει επεκταθεί ως τη προκυμαία, όμως η συνοικία αυτή με τα παλαιότερα σπίτια, ψηλά πάνω από το λιμάνι, παραμένει η πιο πυκνοδομημένη περιοχή του νησιού. 

Στη πόλη αξίζει να επισκεφθείτε την Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου (1643), το Μουσείο δίπλα στο Λιμεναρχείο, καθώς και πολλές παλαιές επαύλεις. Καταστήματα και καφενεία ζώνουν όλη τη προκυμαία, καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα των πίσω παράλληλων δρόμων. Η κυρίως αρτηρία είναι η Οδός Μιαούλη και φτάνει ως ένα φαράγγι που έσκαψε η θάλασσα τους προϊστορικούς χρόνους και που πλαισιώνει ένα μικρό πέτρινο τείχος.

Η Ύδρα διαθέτει υψηλού επιπέδου καταλύματα, μικρά ξενοδοχεία που στεγάζονται σε αναπαλαιωμένες επαύλεις, αλλά και απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα, τράπεζες, φαρμακεία, ένα νοσοκομείο και ένα αστυνομικό τμήμα. Τα ηλιοβασιλέματα στην πόλη της Ύδρας είναι μια μοναδική εμπειρία.

Η γραφική αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με το κοσμοπολίτικο αέρα και τη πλούσια νυκτερινή ζωή προσδίνουν στη πόλη της Ύδρας μια ιδιαίτερη γοητεία που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο και που έχει εδραιώσει τη φήμη της ως μια από τις ωραιότερες πρωτεύουσες όλου του Αιγαίου. 

Ξενοδοχεία στην Πόλη της Ύδρας, Ύδρα
Δείτε το χάρτη
Πόλη της Ύδρας: Φωτογραφίες 360°
Ύδρα Πόλη της Ύδρας 02 Ύδρα Πόλη της Ύδρας 03 Ύδρα Πόλη της Ύδρας 04
Ύδρα Πόλη της Ύδρας 05 Ύδρα Πόλη της Ύδρας 06 Ύδρα Πόλη της Ύδρας 07
Ύδρα Πόλη της Ύδρας 08 Ύδρα Πόλη της Ύδρας 09 Ύδρα Πόλη της Ύδρας 10
Ύδρα Πόλη της Ύδρας 11 Ύδρα Πόλη της Ύδρας 12 Ύδρα Πόλη της Ύδρας 13
Ύδρα Πόλη της Ύδρας 14 Ύδρα Πόλη της Ύδρας 15 Ύδρα Πόλη της Ύδρας 16
      Σελίδες 1... 2
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Ύδρα - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Σαρωνικός
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR