Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Πόλη της Ζακύνθου, ΖάκυνθοςΕπιλέξτε προορισμό
Πόλη της Ζακύνθου - Ζάκυνθος: Πόλη της Ζακύνθου, η πρωτεύουσα του νησιού της Ζακύνθου, Νησιά Ιονίου

 
Πόλη της Ζακύνθου, Ζάκυνθος
Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 01 Πόλη της Ζακύνθου, Ζάκυνθος Η πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι της Ζακύνθου φέρει το ίδιο όνομα με το νησί και έχει περίπου 10.000 κατοίκους.

Η πόλη βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού και διέθετε αρχιτεκτονική επηρεασμένη από τους Ενετούς, Γάλλους και Άγγλους, που κατέκτησαν το νησί.

Αλλά ο ισχυρός σεισμός του 1953 κατέστρεψε μεγάλο τμήμα των κομψών αρχοντικών και των όμορφων νεοκλασικών κτιρίων που ως τότε κοσμούσαν την πρωτεύουσα.
 
Σήμερα, μόνο λίγα παραδοσιακά κτίρια στέκουν ακόμα. Η νέα πόλη χτίστηκε στα ερείπια της παλιάς και έγινε προσπάθεια να διατηρηθεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Όμως, αυτό έγινε εφικτό μόνο σε λίγα σημεία, όπως στην πλατεία Σολομού, γιατί οι καταστροφικές συνέπειες του σεισμού έφεραν φτώχια στον πληθυσμό. Η προκυμαία μεταξύ της πλατείας Σολομού (στα δεξιά της) και της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου, προστάτη του νησιού (στα αριστερά), είναι το πιο δημοφιλές και πολυσύχναστο μέρος της Ζακύνθου, με πολλά εστιατόρια, τουριστικά καταστήματα και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Η εμπορική και πολιτιστική ζωή του νησιού είναι συγκεντρωμένη στον τρίτο παράλληλο δρόμο από την προκυμαία. Η πλατεία Σολομού είναι μια μεγάλη πλατεία περιστοιχισμένη από κομψά κτίρια με αψίδες. Η πλατεία πήρε το όνομά της από τον ποιητή Διονύσιο Σολομό, που έγραψε τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Ένα μουσείο ιδρύθηκε προς τιμήν της ζωής και του έργου του ποιητή και βρίσκεται κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Η πρωτεύουσα της Ζακύνθου διαθέτει επίσης μουσείο μεταβυζαντινής τέχνης στην πλατεία Σολομού όπως και ένα μουσείο κοντά στην πλατεία του Αγίου Διονυσίου αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Γρηγορίου Ξενόπουλου.

Η εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στέκει αριστερά του λιμανιού κι είναι αφιερωμένη στον προστάτη άγιο της Ζακύνθου, του οποίου το σκήνωμα φυλάσσεται σε ασημένια λάρνακα. Η εκκλησία φιλοξενεί όμορφες και πολύτιμες αγιογραφίες.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εκκλησία της πόλης είναι αυτή του Αγίου Νικολάου του Μόλου, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα. Ένα ενετικό φρούριο δέσποζε στην πόλη μα σήμερα μόνο η πύλη και τα εξωτερικά του τείχη στέκουν ακόμα.

Από εκεί, η θέα στην πόλη της Ζακύνθου και των γύρω περιοχών είναι μοναδική.

Πόλη της Ζακύνθου : Φωτογραφίες 360°
Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 02 Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 03 Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 04
Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 05 Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 06 Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 07
Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 08 Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 09 Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 10
Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 11 Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 12 Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 13
Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 14 Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 15 Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου 16
      Σελίδες 1... 2
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Ζάκυνθος - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Νησιά Ιονίου
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR