Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Βαθύ, ΙθάκηΕπιλέξτε προορισμό
Βαθύ - Ιθάκη: Το χωριό Βαθύ στην Ιθάκη, Νησιά Ιονίου

 
Βαθύ, Ιθάκη
Ιθάκη Βαθύ 01 Βαθύ, Ιθάκη Το Βαθύ είναι το μεγαλύτερο χωριό της Ιθάκης όπως και η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού, από τον 16ο αιώνα. Είναι ένα γραφικό χωριό με περίπου 2.000 κατοίκους, χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από έναν βαθύ και προστατευμένο κόλπο με στενή είσοδο.

Σε κάθε πλευρά της εισόδου του λιμανιού, στέκουν τα ερείπια ενός φρουρίου που έχτισαν οι Γάλλοι του 1807 για προστασία από τον αγγλικό στόλο.
 
Ο σεισμός του 1953 κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά το χωριό, αφήνοντας όρθια μόνο μερικά κτίρια.Ευτυχώς, τα περισσότερα ενετικά κτίρια ανοικοδομήθηκαν στον ίδιο ρυθμό και το Βαθύ θεωρείται ένας παραδοσιακός οικισμός.

Κάθε κατασκευή που ξεφεύγει από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και χρώμα, απαγορεύεται από τον αντίστοιχο νόμο του 1978. Μερικά ενδιαφέροντα σημεία στο Βαθύ είναι οι όμορφες οικίες των Γ. Καραβιά και Γ. Δρακούλη, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ο ανακαινισμένος καθεδρικός αφιερωμένος στην Παναγία με υπέροχο ξυλόγλυπτο εικονοστάσι, το αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενεί διάφορα ευρήματα από τη γεωμετρική περίοδο, τη μυκηναϊκή και την κορινθιακή περίοδο και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης Οδυσσέας Ανδρούτσος.

Ως πρωτεύουσα της Ιθάκης, το Βαθύ είναι το διοικητικό, πολιτισμικό και εμπορικό κέντρο του νησιού, όπου βρίσκονται τα σχολεία, το στάδιο, το ιατρικό κέντρο, το θέατρο, η βιβλιοθήκη και καταστήματα της Εθνικής, της Εμπορικής και την Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας. Μαρίνα ανεφοδιασμού για γιοτ, συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων για αυτοκίνητα και μηχανές και πρατήριο βενζίνης υπάρχουν στο Βαθύ.

Αρκετά ξενοδοχεία, πολλά δωμάτια προς ενοικίαση υπάρχουν στο χωριό όπως και πολλές ταβέρνες, μπαρ και κλαμπ κατά μήκος της ακτής.

Ξενοδοχεία στο Βαθύ, Ιθάκη
Δείτε το χάρτη

Ιθάκη Βαθύ 02 Ιθάκη Βαθύ 03 Ιθάκη Βαθύ 04
Ιθάκη Βαθύ 05 Ιθάκη Βαθύ 06  
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Ιθάκη - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Νησιά Ιονίου
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική

 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR