Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Ανωγή, ΙθάκηΕπιλέξτε προορισμό
Ανωγή - Ιθάκη: Το χωριό Ανωγή στην Ιθάκη, Νησιά Ιονίου

 
Ανωγή, Ιθάκη
Ανωγή, Ιθάκη Η Ανωγή είναι από τα παλιότερα χωριά της Ιθάκης και βρίσκεται 16 χλμ βορειοδυτικά από το Βαθύ, σε υψόμετρο 500 μέτρων. Είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός μεσαιωνικός οικισμός του νησιού και διαθέτει μια όμορφη ανακαινισμένη βυζαντινή εκκλησία αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Η Ανωγή ιδρύθηκε κατά τον Μεσαίωνα και μετά τον 16ο αιώνα το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού μετακινήθηκε στην ακτή, στον Σταυρό και στο Κιόνι, έτσι παραμένουν περίπου εκατό κάτοικοι, με έθιμα και διάλεκτο με μεγάλη επιρροή από τους Βενετσιάνους. Στο χωριό αξίζει να δείτε τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας με τις ενδιαφέρουσες αγιογραφίες.
 
Πάνω από το χωριό υπάρχουν τα ερείπια ενός παλιότερου χωριού. Η Ανωγή ήταν κάποτε κύριο χωριό στην Ιθάκη, αλλά σήμερα είναι αρκετά απομονωμένο, με λίγους κατοίκους και θυμίζει κάπως πόλη-φάντασμα, ένα υπερφυσικό μέρος.

Γι' αυτό, πολύ λίγα δωμάτια προς ενοικίαση υπάρχουν στην Ανωγή και το μοναδικό καφενείο του χωριού είναι το μόνο μέρος που σερβίρει φαγητό. Αξίζει να δείτε τα τεράστια βράχια με εκπληκτικούς και ποικίλους σχηματισμούς γύρω από το χωριό, που δημιουργούν μια ασυνήθιστη και παράξενη ατμόσφαιρα, σαν να είναι μια περιοχή από άλλο πλανήτη.

Ο πιο διάσημος από τους επιβλητικούς ογκόλιθους είναι αυτός που ονομάζεται Ηρακλής, με ύψος 8 μέτρα, που στέκει ανατολικά από την Ανωγή. Το παράξενο σχήμα του με συμμετρικές προεξοχές δίνει την εντύπωση ενός γλυπτού, σαν να το λάξεψε ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης.
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Ιθάκη - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Νησιά Ιονίου
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική

 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR