Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Πόλη της Κέρκυρας, ΚέρκυραΕπιλέξτε προορισμό
Πόλη της Κέρκυρας - Κέρκυρα: Η Πόλη της Κέρκυρας, πρωτεύουσα του νησιού της Κέρκυρας, Νησιά Ιονίου

 
Πόλη της Κέρκυρας, Κέρκυρα
Πόλη της Κέρκυρας 01 Πόλη της Κέρκυρας, Κέρκυρα Η πόλη της Κέρκυρας είναι πρωτεύουσα του νησιού και είναι από τις ωραιότερες και πιο κομψές πόλεις της Ελλάδας. Είναι το κυρίως λιμάνι του νησιού και η μεγαλύτερη πόλη των Επτανήσων (πληθυσμός 30.000 κατοίκων).

Χτισμένη σε ένα ακρωτήριο, έχει μοναδική αρχιτεκτονική επηρεασμένη από τους αιώνες κατοχής από Σικελούς, Ενετούς, Γάλλους και Βρετανούς. Από αυτές τις εποχές, η Κέρκυρα έχει κομψά κτίρια, όμορφες επαύλεις, μεγαλοπρεπή ανάκτορα, κατάφυτες πλατείες και φρούρια.
 
Το αμάλγαμα αρχιτεκτονικών ρυθμών δίνει στην πόλη της.

Κέρκυρας μοναδική γοητεία, χαρακτήρα και ατμόσφαιρα που θυμίζει την ιταλική πόλης της Νάπολης.

Η πόλη επεκτάθηκε με τα χρόνια και χωρίζεται σε δύο τμήματα, το βόρειο και το νότιο τμήμα. Η Παλιά Πόλη βρίσκεται στο βόρειο τμήμα, ανάμεσα στην Σπιανάδα και το Νέο Φρούριο. Η Σπιανάδα είναι η κεντρική πλατεία της Κέρκυρας.

Έγινε δημόσια κατά τη διάρκεια της γαλλικής κατοχής και σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις γαλλικές τάσεις της αρχιτεκτονικής εξωτερικών χώρων, με δέντρα και παρτέρια λουλουδιών. Κάθε καλοκαίρι, εκεί διεξάγεται τουρνουά κρίκετ, το μοναδικό στην Ελλάδα, κληροδότημα της αγγλικής κατοχής. Η πλατεία της Σπιανάδας περιστοιχίζεται από πανέμορφα κτίρια, εντυπωσιακά μνημεία και το Παλιό Ενετικό Φρούριο.

Ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στην πλατεία είναι το Λιστόν, στη δυτική πλευρά της Σπιανάδας, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της γαλλικής κατοχής. Το κτίριο με τις αψίδες είναι εμπνευσμένο από το αρχιτεκτονικό ύφος της οδού Ριβολί στο Παρίσι, και φιλοξενεί τα πιο κομψά και πολυτελή καφενεία του νησιού. Πολλά ενδιαφέροντα μνημεία κοσμούν την πόλη της Κέρκυρας, όπως το Παλιό και το Νέο Φρούριο, η πλατεία Δημαρχείου, η Πλακάδα τ' Αγιού, η Ιόνιος Ακαδημία και τα ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

Η πόλη διαθέτει όμορφες συνοικίες, όπως το Κανόνι, όπου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης ή η όμορφη συνοικία Μαντούκι. Χάρη στους θησαυρούς και την ομορφιά της, η πόλη της Κέρκυρας θεωρείται από τις πιο κομψές και υπέροχες πόλεις της Ελλάδας. Διαθέτει αμέτρητες χάρες για να προσφέρει ο επισκέπτης.

Ξενοδοχεία στην Πόλη της Κέρκυρας, Κέρκυρα
Δείτε το χάρτη
Πόλη της Κέρκυρας 360° Φωτογραφίες

Πόλη της Κέρκυρας 02 Πόλη της Κέρκυρας 03 Πόλη της Κέρκυρας 04
Πόλη της Κέρκυρας 05 Πόλη της Κέρκυρας 06 Πόλη της Κέρκυρας 07
Πόλη της Κέρκυρας 08 Πόλη της Κέρκυρας 09 Πόλη της Κέρκυρας 10
Πόλη της Κέρκυρας 11 Πόλη της Κέρκυρας 12 Πόλη της Κέρκυρας 13
Πόλη της Κέρκυρας 14 Πόλη της Κέρκυρας 15 Πόλη της Κέρκυρας 16
      Σελίδες 1... 2... 3
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Κέρκυρα - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Νησιά Ιονίου
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική

 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR