Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Γεωγραφία ΕλλάδαςΗ Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά: Επιλέξτε προορισμόΓεωγραφία της Ελλάδας: Πληροφορίες για τη γεωγραφία της Ελλάδας

 
: Γεωγραφία της Ελλάδας: Πληροφορίες για τη γεωγραφία της Ελλάδας
Η Ελλάδα είναι μια βραχώδης χερσόνησος της ΝΑ Ευρώπης. Γειτνιάζει με την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Τουρκία και την ΠΓΔΜ. Στα δυτικά της απλώνεται το Ιόνιο Πέλαγος και στα Ανατολικά της το Αιγαίο Πέλαγος. Η έκτασή της καλύπτει 131.940 τ.χμ. (130.800τ.χμ. γη + 1.140τ.χμ. θάλασσα). Οι ακτές της έχουν μήκος 13.676χμ.
Η Ελλάδα χωρίζεται για διοικητικούς λόγους σε Νομούς.
Η ηπειρωτική Ελλάδα χωρίζεται στις ακόλουθες περιοχές: τη Κεντρική Ελλάδα, τη Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Εύβοια (το 2ο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας).
Σύνδεσμοι
Αρχική Σελιδα
Γενικές πληροφορίες
Προορισμοί
Φωτογραφίες
Καιρός
Χάρτες
Παραλίες
Reviews στα αγγλικά
Forums στα αγγλικά
 

Η Αθήνα ανήκει στο Νομό Αττικής που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της ελληνικής επικρατείας.

Η χερσόνησος της Πελοποννήσου βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας. Χωρίζεται από την υπόλοιπη Ελλάδα από τον Ισθμό της Κορίνθου. Η βόρεια Στερεά Ελλάδα αποτελείται από ψηλά όρη που καταλήγουν νοτιότερα σε εύφορες πεδιάδες, σε υψίπεδα πνιγμένα στα πεύκα και σε βραχώδεις πλαγιές όλο θάμνους.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ελλάδας είναι ο μεγάλος αριθμός νησιών της. Πάνω από 2000 νησιά βρίσκονται διάσπαρτα στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου συμπεριλαμβάνει τις περιοχές του Σαρωνικού (τα πιο κοντινά νησιά στην Αθήνα), τις Κυκλάδες (συμπεριλαμβάνει 39 νησιά, μεταξύ των οποίων τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Πάρο και τη Νάξο), τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη (το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας), τις Σποράδες (βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον Βόλο) και το ΒΑ Αιγαίο (συμπεριλαμβάνει τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία).

Στο Ιόνιο Πέλαγος βρίσκονται τα ακόλουθα γνωστά νησιά: η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Λευκάδα, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά σε αυτά τα νησιά, καθώς και για φωτογραφίες κάντε κλικ στο παράρτημα Ελληνικά νησιά.

Η Ελλάδα είναι μια, ως επί το πλείστον, ορεινή χώρα: το χαμηλότερο σημείο είναι η Μεσόγειος (0μ.) και το υψηλότερο το όρος Όλυμπος (2917μ.)

Είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους (πετρέλαιο, μαγνήσιο, λιγνίτη, βωξίτη και μάρμαρο).

Οργάνωση του ταξιδιού
ΞενοδοχείαΠτήσειςΠλοίαΕνοικιάσεις ΑυτοκινήτωνΠροσφορές Τελευταίας ΣτιγμήςΕκδρομέςΚρουαζιέρεςΕκδρομές στα νησιάΕνοικιάσεις σκαφών
Οργανώστε τις διακοπές σας μαζί μας

Δημοφιλείς προορισμοί
Σαντορίνη
Μύκονος
Πάρος
Νάξος
Κέρκυρα
Ζάκυνθος
Ρόδος
Κρήτη
 
Επιστροφή:
+
Πληροφορίες

+
Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+
Φωτογραφίες
+ Επιλέξτε προορισμό
+
Ξενοδοχεία

Σχετικά::
+ Ιστορία
+ Οικονομία
   
  Ελλάδα > Γεωγραφία της Ελλάδας πάνω
 
 
 
  :Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR
Selectionez une destination