Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Οικονομία της Ελλάδας


Οικονομία της Ελλάδας: Πληροφορίες για την ελληνική οικονομία

 

Οικονομία της Ελλάδας: Πληροφορίες για την ελληνική οικονομίαΗ οικονομία της Ελλάδας έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στην πολιτική λιτότητας πριν και μετά το Ευρώ. Παρά ταύτα συνεχίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 15 πρώτα μέλη της Ε.Ε. στα δύο τελευταία όσον αφορά στο μέσο εισόδημα.

Η βελτίωση της οικονομίας της συνίσταται στους κάτωθι δείκτες: το έλλειμμα του προϋπολογισμού βρίσκεται στο 1% κάτω του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και ο πληθωρισμός, ο οποίος έπεσε από το 20% στο 3.1% στο διάστημα από το 1990 μέχρι το 2000.

Σύνδεσμοι
Αρχική Σελιδα
Γενικές πληροφορίες
Προορισμοί
Φωτογραφίες
Καιρός
Χάρτες
Παραλίες
Reviews στα αγγλικά
Forums στα αγγλικά
 

Εντούτοις η αναδόμηση της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας (11.3%) είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της χώρας.

Η Ελλάδα έχει μια μικτή καπιταλιστική οικονομία με ένα ευρύ δημόσιο τομέα, ο οποίος αριθμεί το ήμισυ περίπου του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και είναι υπεύθυνος για την αργή οικονομική ανάκαμψη.

Η Ελλάδα είναι αγροτική χώρα (τα αγροτικά της προϊόντα είναι: σίτος, καλαμπόκι, ζάχαρη, ελιές, τομάτες, καπνός, πατάτες, μοσχάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα και κρασί). Απασχολεί σε αυτόν τον τομέα το 20% του εργατικού δυναμικού. Το 59% του εργατικού δυναμικού απασχολείται στον τομέα των υπηρεσιών και το 21% στον τομέα της βιομηχανίας και κατασκευών (τρόφιμα, επεξεργασία καπνού, υφαντουργικά, χημικά, μεταλλικά προϊόντα, ορυκτά και πετρέλαια). Εντούτοις, αν και η Ελλάδα είναι μια αγροτική χώρα, πραγματική συνεισφορά στην οικονομία καλύπτει μόνο το 15%. Οι τομείς, οι οποίοι συνεισφέρουν τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία. Η Ελλάδα δέχεται κάθε χρόνο ένα αρκετά μεγάλο αριθμό τουριστών, ο οποίος ξεπερνά τον συνολικό πληθυσμό της χώρας, και η ναυτιλία της είναι από τις πλέον σημαντικές παγκοσμίως.

Οι εξαγωγές της ανέρχονται σε 12,5 δις. δολάρια και αφορούν βιομηχανοποιημένα προϊόντα, καύσιμα, τροφές και ποτά. Τα προϊόντα αυτά απευθύνονται σε χώρες όπως: η Γερμανία, η Ιταλία, το Ην. Βασίλειο, η Γαλλία και οι Η.Π.Α.

Οι εισαγωγές της είναι υψηλότερες (περίπου 28 δις. δολάρια). Αφορούν βιομηχανοποιημένα προϊόντα, τρόφιμα, καύσιμα και χημικά, τα οποία εισάγει κυρίως από: Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κάτω Χώρες και Η.Π.Α.

Το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας ανέρχεται σε πάνω από 42 δις. δολάρια, και η χώρα λαμβάνει μια οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. της τάξεως άνω των 5,5 δις. δολαρίων.

Οργάνωση του ταξιδιού
ΞενοδοχείαΠτήσειςΠλοίαΕνοικιάσεις ΑυτοκινήτωνΠροσφορές Τελευταίας ΣτιγμήςΕκδρομέςΚρουαζιέρεςΕκδρομές στα νησιάΕνοικιάσεις σκαφών
Οργανώστε τις διακοπές σας μαζί μας

Δημοφιλείς προορισμοί
Σαντορίνη
Μύκονος
Πάρος
Νάξος
Κέρκυρα
Ζάκυνθος
Ρόδος
Κρήτη
 
Επιστροφή:
+
Πληροφορίες

+
Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+
Φωτογραφίες
+ Επιλέξτε προορισμό
+
Ξενοδοχεία

Σχετικά::
+ Γεωγραφία
+ Οικονομία
   
  Ελλάδα > Οικονομία της Ελλάδας πάνω
 
 
 
  :Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR
Selectionez une destination