Greeka.com: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Εκκλησίες - ΛέροςΕπιλέξτε έναν προορισμό
Εκκλησίες - Λέρος, Ελλάδα: Πληροφορίες για τις εκκλησίες της Λέρου

 
<
Εκκλησίες της Λέρου: Σωτήρας Χριστός

Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παρθένι

Αυτή η πρώιμη Χριστιανική εκκλησία χρονολογείται στον
Η Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής

Αυτή η εντυπωσιακή εκκλησία, που ήταν κάποτε η μητρόπολη του νησιού, βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Λέρου.

Βομβαρδίστηκε αρκετές φορές από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, και έχει επισκευαστεί πολλές φορές από του κάτοικους της Λέρου.
Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Λακκίου

H Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Λακκίου (πρωην Αγίου Φραγκίσκου) ανεγέρθηκε απο τον Ιταλό Αρχιτέκτονα Bernabiti Armando, ο οποίος μάλλον ειναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του οικισμού του Λακκίου Λέρου, αλλά και της Ρόδου και Κώ. Η εκκλησια του Αγίου Νικολάου επαθε μεγάλην ζημιά κατα τον βομβαρδισμό του Λακκίου και το 1950 με ενέργειες του Πατρός
 
11ο αιώνα και στέκεται στο τέλος του αρχαιολογικού μέρους του Ναού της Άρτεμης, στο Παρθένι. Η Εκκλησία του Άγιου Γεωργίου είναι θολωτή και δεν έχει πτέρυγα. Στεγάζει δυο πρώιμα χριστιανικά μαρμάρινα πάνω και μια τοιχογραφία του Άγιου Γεωργίου του 18ου αιώνα.

Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Δρυμώνα

Αυτή η πρώιμη Χριστιανική εκκλησία βρίσκεται στο χωριό Δρυμώνας, δυτικά της πρωτεύσας της Λέρου. Είναι μια θολωτή εκκλησία με μια τεραστία αψίδα. Στο εσωτερικό της μια τοιχογραφία του 14ου διακοσμεί τους νότιους τοίχους της.

Η Εκκλησία του Αγίου Ισίδωρου

Η όμορφη εκκλησία του Άγιου Ισίδωρου στέκεται στην Κόκκαλη κοντά στα Άλινδα σε νησάκι, στον Κόλπο της Γούρνας, και ενώνεται στο νησί με ένα στενό πέρασμα. Αυτό το μικρό ξωκλήσι χτίστηκε στο σημείο ενός αρχαίου ναού, του οποίου τα ερείπια φαίνονται ακόμα πίσω από την Αρχαία Τράπεζα. Η θέα από την εκκλησία είναι υπέροχη, ειδικά κατά την διάρκεια των συγκλονιστικών ηλιοβασιλεμάτων. Η Εκκλησία μοιάζει να αναδύεται από την θάλασσα, δημιουργώντας έτσι μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς.

Η Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων

Αυτή η σύγχρονη εκκλησία βρίσκεται στο Παρθένι. Θεωρείται ιστορικό κτήριο λόγω των τοιχογραφιών
της, που είναι δημιουργίες των εξορισμένων καλλιτεχνών που βρίσκονταν στους πολιτικούς φυλακισμένους που στάλθηκαν στη Λέρο κατά τη διάρκεια της Χούντας (1967-1974).
Η Εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου

Η πανέμορφη γυαλιστερή άσπρη εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου βρίσκεται στο Λακκί και είναι περικυκλωμένη από έντονη βλάστηση.

Τα ερείπια διαφόρων πρωίμων Χριστιανικών και Βυζαντινών εκκλησιών χρησιμοποιήθηκαν για το χτίσιμο αυτής της Βασιλικής τριών πτερύγων.

Άγιος Ισίδωρος

Η Εκκλησία στεγάζει μια σημαντική και μεγάλης αξίας τοιχογραφία που αναπαριστά την Θεια Κοινωνία της Μαρίας της Αιγύπτιας, δημιουργία του Ζωσιμά, που χρονολογείται στον 13ο αιώνα.

Η Εκκλησία της Παναγιάς του Κάστρου

Αυτή η όμορφη εκκλησία βρίσκεται στο κάστρο του Πλάτανου, η πρώτευσα της Λέρου. Η εικόνα της Παρθένου που στεγάζεται στην εκκλησία θεωρείται θαυματουργή και αποτελεί μέρος ενός τοπικού θρύλου.

Είναι μια πρώιμη Χριστιανική εκκλησία που χρονολογείται στον 10ο αιώνα και περιέχει ένα μικρό θρησκευτικό μουσείο.
Δημητρίου Χολέβα (Παπαχολέβα) και καθηγητου Φιλολογίας στο Γυμνάσιο Λέρου, επισκευάστηκε και αποκαταστάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Εκκλησία της Παναγίας Καβουράδαινας

Αυτή η όμορφη μικρή εκκλησία βρίσκεται κοντά στους εποικισμούς του Ξηρόκαμπου, 7 χμ νότια της Αγίας Μαρίνας. Έχει χτιστεί σε ένα κενό ανάμεσα στα Βραχιά κοντά στη θάλασσα. Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, ένας ψαράς είδε την εικόνα της Παρθένου ανάμεσα στα βράχια και  γιατρεύτηκε από μια δαγκωματιά που είχε στο χέρι.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, ονειρεύτηκε μια γυναίκα που του είπε να επιστρέψει την εικόνα στο μέρος που τη βρήκε. Μια μικρή εκκλησία χτίστηκε στο σημείο όπου είχε βρεθεί. Οι ντόπιοι θεωρούν την εικόνα αυτή θαυματουργή.

Η Εκκλησία του Αγίου Πέτρου

Η Εκκλησία του Αγίου Πέτρου είναι ορθογώνια και έχει έναν θόλο. Βρίσκεται στον Δρυμώνα και έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια μια πρώιμης Χριστιανικής τριπλής Βασιλικής.

Η Εκκλησία της Παναγίας Γουρλομάτας

Η Εκκλησία της Παναγιάς Γουρλομάτας είναι μια θολωτή εκκλησία με ημικυκλική αψίδα. Φιλοξενεί πανέμορφες τοιχογραφίες του 14ου αιώνα. Από μια επιγραφή που αναφέρει ότι η εκκλησία επιδιορθώθηκε το 1327, υποθέτεται ότι χτίστηκε γύρω στον 12ο η 13ο αιώνα.
 
Προφήτης Ηλίας
 
Εκκλησάκι της Παναγίας στον Ξηρόκαμπο
 
Ο Σωτήρα Χριστός στον Πλάτανο

Αγία Μαρίνα
 
Εκκλησάκι στα Δυολισκάρια
 
Πέτρινο καμπαναριό στο Παντέλι

Εκκλησία του Σωτήρα Χριστού στον Πλάτανο
 
 
 
 
 
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Λέρος - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Ταξίδι - Δωδεκάνησα
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
  Ελλάδα > Δωδεκάνησα > Λέρος Ελλάδα > Εκκλησίες - Λέρος αρχή σελίδας
 

   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR Επιλέξτε έναν προορισμό