Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Σαντορίνη ΙστορίαΕπιλέξτε έναν προορισμόΙστορία - Σαντορίνη: Πληροφορίες για την ιστορία της Σαντορίνης, Κυκλάδες

 
Οι ανασκαφές στους αρχαιολογικούς χώρους και στην ευρύτερη περιοχή έχουν αποδείξει ότι η ανθρώπινη παρουσία χρονολογείται από τη Νεολιθική Περίοδο. Η ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη της Σαντορίνης έχει πολλές ομοιότητες με αυτή στις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Από το 3600 π.Χ. ένας σημαντικός πολιτισμός είχε αναπτυχθεί στη Σαντορίνη. Οι Ανασκαφές στο Ακρωτήρι, δίπλα στη Κόκκινη Παραλία, απέδειξαν την παρουσία μιας
 
Ιστορία - Σαντορίνη: Σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας της Σαντορίνης

Παρόμοια τοπία αλλά και απεικονίσεις ανθρώπων και ζώων κοσμούσαν τις τοιχογραφίες και τα πήλινα σκεύη.
Όμως, γύρω στα 1600 π.Χ. μια μεγάλη ηφαιστειογενής έκρηξη έπληξε το νησί: το μεγαλύτερο
 
Εν συνεχεία, γύρω στα 1100 π.Χ., το νησί εποικίστηκε από Λάκωνες. Το 825 π.Χ. εισήχθη στο νησί το οποίο εν τω μεταξύ είχε μετονομασθεί σε "Θήρα" το φοινικικό αλφάβητο. Στον 7ο και τον 6ο αι. π.Χ., η Θήρα είχε οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με τη πλειοψηφία των νησιών και των πόλεων της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των Ελληνιστικών χρόνων, λόγω της κεντρικής της θέσης στο Αιγαίο, η Θήρα εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό μεταπρατικό κέντρο και σε μια στρατηγική ναυτική βάση.
 
Μινωικής αποικίας. Η πόλη είχε πολλές ομοιότητες με τις πόλεις της Κρήτης

 
τμήμα της παλιάς "Στρογγύλης" βυθίστηκε και δημιούργησε τη σημερινή καλντέρα της Σαντορίνης. Μάλιστα, η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που αρκετοί επιστήμονες συσχέτισαν την έκρηξη αυτή με τη παρακμή του Μινωικού πολιτισμού της Κρήτης, καθώς δημιουργήθηκαν τεράστια παλιρροϊκά κύματα που ταξίδεψαν έως 70 ναυτικά μίλια. Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι η καταστροφή αυτή υπήρξε η αιτία της γέννησης του μύθου της χαμένης Ατλαντίδος.
Γύρω στα 1300 π.Χ., Φοίνικες εγκαταστάθηκαν στο νησί για πέντε γενεές.
 


Από το 1200 μ.Χ έως και το 1579 μ.Χ., Βυζαντινοί και Σταυροφόροι κατέλαβαν το νησί. Οι Ενετοί ονόμασαν το νησί Σαντορίνη από την εκκλησία την αφιερωμένη στη Santa Irini. Από το 1579 έως και την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Θήρα βρισκόταν υπό τη κατοχή των Τούρκων.
         
 
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Σαντορίνη, Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Ιστορία - Κυκλάδες
+ Ιστορία - Ελλάδα
+
Ελλάδα, Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική
   
  Ελλάδα > Κυκλάδες > Σαντορίνη Ελλάδα > Σαντορίνη Ιστορία αρχή σελίδας
 
   
  Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR