Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Καλώς ορίσατε στο νησί της Σαντορίνης, Κυκλάδες

Η Σαντορίνη (ή Θήρα) θεωρείται ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου. Πανέμορφα, γραφικά, άσπρα σπιτάκια, με θόλους και καμάρες, κτισμένα πάνω σε γκρεμό 300 μέτρων, ατενίζουν το απέραντο γαλάζιο και το γνωστό ηφαίστειο. Στον οικισμό της Οίας ο επισκέπτης απολαμβάνει ένα από τα εντυπωσιακότερα ηλιοβασιλέματα, ενώ οι παραλίες του νησιού προσφέρουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: ατελείωτες βόλτες σε κατάμαυρη άμμο δίπλα σε κρυστάλλινα νερά.

Σε αυτό το παράρτημα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για: φωτογραφίες, χάρτης, χωριά, ιστορία, μουσεία, αρχιτεκτονική, καιρός, ταξίδι

Καλώς ορίσατε στο πανέμορφο ελληνικό νησί της Σαντορίνης
 
Μενού
Γενικές πληροφορίες
Χάρτης
Καιρός
Φωτογραφίες
Χωριά
Παραλίες
Φωτογραφίες 360°
Reviews
:: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

:: Περισσότερα
Διαμονή στη Σαντορίνη
Ξενοδοχεία
Σουίτες
Παραδοσιακά σπίτια
Διαμερίσματα
Βίλες
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Γαμήλιες Σουίτες
Στούντιο

Φωτογραφίες

Σε αυτό το παράρτημα θα βρείτε μια σειρά μοναδικών φωτογραφιών του νησιού.
:: Το Ηφαίστειο της Σαντορίνης

Γύρω στο 1500 π.Χ. μια δυνατή ηφαιστειακή έκρηξη προκάλεσε τον καταποντισμό του κέντρου του νησιού και συσχετίσθηκε μάλιστα με τη καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού στη Κρήτη. Η έκρηξη αυτή δημιούργησε το δραματικό τοπίο της Σαντορίνης: ένα τεράστιο καζάνι νερού (στα ισπανικά η λέξη caldera σημαίνει χύτρα), με τις κορυφές ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου να χερσεύουν στο κέντρο, περιτριγυρισμένο από εντυπωσιακούς γκρεμνούς 300 μέτρων. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Ηφαιστείου έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1950. Η Σαντορίνη συγκαταλέγεται μαζί με τη Μήλο, τη Νίσυρο και τα Μέθανα στα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας.
:: Οι παραλίες της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη διαθέτει πολλές παραλίες. Οι πιο ξακουστές είναι η Περίσσα, το Καμάρι και η Κόκκινη Παραλία. Η Περίσσα και το Καμάρι είναι απέραντες παραλίες με ηφαιστειογενή μαύρη άμμο και βαθιά γαλάζια νερά. Η Κόκκινη Παραλία αποτελείται από εντυπωσιακούς κόκκινους και μαύρους βράχους.
 
Αναζήτηση ανά τοποθεσία:
Επιστροφή
+ Νησιά των Κυκλάδων
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

 
 
   
  Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR