Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Χώρα, ΝάξοςΕπιλέξτε προορισμό
Χώρα - Νάξος: Χώρα, η πρωτεύουσα της Νάξου, Κυκλάδες

 
Χώρα Νάξου, Νάξος
Χώρα Νάξου 01 Χώρα, Νάξος Η πόλη της Νάξου ή "Χώρα" είναι η πρωτεύουσα του νησιού και το κυριότερο λιμάνι του. Θεωρείται ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και τις πιο όμορφες "Χώρες" των Κυκλάδων καθότι συνδυάζει αρμονικά την αρχέγονη κυκλαδίτικη παράδοση με βενετσιάνικα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Η πόλη έχει αναπτυχθεί στη Δυτική ακτή της Νάξου γύρω από το διάσημο ενετικό της κάστρο. Το οχυρό αυτό ανεγέρθηκε από τον κατακτητή Μάρκο Σανούδο.
 
Ο Μάρκος Σανούδος κυρίευσε τις Κυκλάδες το 1207 και επέλεξε ως κέντρο του Δουκάτου του Αιγαίου τη Νάξο. Μέσα στο οχυρό χτίστηκαν η οικία του Σανούδου, οι διοικητικές υπηρεσίες, αρχοντικά και εκκλησίες.

Το οχυρό-κάστρο σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονα και έχει πεντάγωνο σχήμα. Διατηρεί την μεσαιωνική, βενετσιάνικη ατμόσφαιρά του. Στη περιοχή του κάστρου βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου, το οποίο στεγάζεται στη παλαιά Εμπορική Σχολή των Ιησουϊτών. Στο βόρειο τμήμα της πόλης ένας μακρύς πλακόστρωτος δρόμος οδηγεί στη νησίδα Παλάτια, όπου βρίσκεται το Απολλώνιο και η διάσημη Πορτάρα, η πύλη του ναού (6ος αι. π.Χ.).

Στη παραλιακή, το πιο τουριστικό τμήμα της πόλης, υπάρχουν πολλές ταβέρνες, καφέ και μπαρ. Δίπλα στη πρωτεύουσα βρίσκεται η χρυσή αμμουδιά του Αγίου Γεωργίου, γνωστό στέκι για γουίντ-σέρφινγκ, κατά μήκος της οποίας έχουν χτιστεί ταβέρνες και μπαράκια.

Ξενοδοχεία στη Χώρα, Νάξος
Δείτε το χάρτη
Χώρα: Φωτογραφίες 360°
Χώρα Νάξου 02 Χώρα Νάξου 03 Χώρα Νάξου 04
Χώρα Νάξου 05 Χώρα Νάξου 06 Χώρα Νάξου 07
Χώρα Νάξου 08 Χώρα Νάξου 09 Χώρα Νάξου 10
Χώρα Νάξου 11 Χώρα Νάξου 12 Χώρα Νάξου 13
Χώρα Νάξου 14 Χώρα Νάξου 15 Χώρα Νάξου 16
Χώρα Νάξου 17 Χώρα Νάξου 18 Χώρα Νάξου 19
      Σελίδες 1...2
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Νάξος - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Κυκλάδες
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική

 
 
   
  Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR