Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Χώρα, ΜύκονοςΕπιλέξτε προορισμό
Χώρα - Μύκονος: Η παραλία Χώρα, η πρωτεύουσα στη Μύκονο, Κυκλάδες

 
Χώρα, Μύκονος
Χώρα Μυκόνου 01 Χώρα, Μύκονος Η Μύκονος είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Είναι ένας τυπικός κυκλαδίτικος οικισμός, χτισμένος αμφιθεατρικά, με γραφικά άσπρα σπίτια, αναρριχώμενα φυτά, χρωματιστά ξύλινα μπαλκονάκια και παραθυρόφυλλα, αμέτρητα δαιδαλώδη στενά σοκάκια, γοητευτικές εκκλησιές και παρεκκλήσια.

Στην καρδιά της Χώρας, κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της ημέρας, απαγορεύονται τα αυτοκίνητα, γεγονός που καθιστά την περιπλάνηση στους μυκονιάτικους δρόμους μοναδική εμπειρία.
 
Καφέ, μπουτίκ, κοσμηματοπωλεία και μαγαζάκια με είδη σουβενίρ έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε δρομάκι. Στη Χώρα αξίζει να επισκεφθείτε την υπέροχη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Παραπορτιανής στη συνοικία Κάστρο, τους ασβεστωμένους σήμα κατατεθέν του νησιού ανεμόμυλους στο λόφο στα νότια της συνοικίας του Κάστρου και τη συνοικία Αλευκάντρα-Σκάρπα, πιο γνωστή ως «Μικρή Βενετία της Μυκόνου».

Η Μικρή Βενετία είναι αναμφισβήτητα η πιο γοητευτική γωνιά της Χώρας. Τα σπίτια της Μικρής Βενετίας είναι δίπατα, βαμμένα με ζωηρά χρώματα, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, και δίνουν την εντύπωση, καθώς το κύμα σκάει στις προσόψεις τους, ότι ξεπηδάνε μέσα από τη θάλασσα.

Έχουν χτισθεί πολλά trendy καφέ και μπαράκια σε αυτό το μαγικό περιβάλλον, το οποίο, μετά από τη δύση του ήλιου, ζει σε ξέφρενους ρυθμούς. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε δίπλα στο λιμάνι το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται γλυπτά, ευρήματα από τη Δήλο και τη νεκρόπολη της Ρήνειας (αγαλματίδια, επιτύμβιες στήλες, κτερίσματα, κ.τ.λ.), στα Τρία Πηγάδια το Ναυτικό Μουσείο του Αιγαίου και στη συνοικία Κάστρο το Λαογραφικό Μουσείο με τις πλούσιες συλλογές του εικόνων, επίπλων και παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Η διαμονή σας στη Μύκονο θα είναι βέβαια ανολοκλήρωτη εάν το βράδυ δεν ξεχυθείτε και εσείς μέσα στο πλήθος για «μπαρότσαρκα». Η φήμη της Μυκόνου ως παράδεισος του γλεντιού δεν είναι μύθος: η Χώρα αριθμεί τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ, και οι θαμώνες τους διασκεδάζουν ως το πρωί!

Ξενοδοχεία & άλλα ενοικιαζόμενα στη Χώρα της Μυκόνου
Χώρα Μυκόνου : Φωτογραφίες 360°
Δείτε το χάρτη
Χώρα Μυκόνου 02 Χώρα Μυκόνου 03 Χώρα Μυκόνου 04
Χώρα Μυκόνου 05 Χώρα Μυκόνου 06 Χώρα Μυκόνου 07
Χώρα Μυκόνου 08 Χώρα Μυκόνου 09 Χώρα Μυκόνου 10
Χώρα Μυκόνου 11 Χώρα Μυκόνου 12 Χώρα Μυκόνου 13
Χώρα Μυκόνου 14 Χώρα Μυκόνου 15 Χώρα Μυκόνου 16
Χώρα Μυκόνου 17 Χώρα Μυκόνου 18 Χώρα Μυκόνου 19
      Σελίδες 1... 2... 3
.............................................................................................................................................
Επιστροφή:
+ Μύκονος - Αρχική Σελίδα
+ Γενικές πληροφορίες
+ Κυκλάδες
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα

Περισσότερα:
+ Ξενοδοχεία
+ Φωτογραφίες
+ Καιρός
+ Χάρτης
+ Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
+ Πτήσεις
+ Πλοία
Σχετικά:
+ Χωριά
+ Παραλίες
+ Εκκλησίες
+ Μουσεία
+ Αρχιτεκτονική

 
 
   
Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR