Ξενοδοχεία.gr: Ελλάδα, Ελληνικά Νησιά, Ξενοδοχεία, Διακοπές

Εκκλησίες στην Ελλάδα


Εκκλησίες στην Ελλάδα: Οι πιο γνωστές Εκκλησίες της Ελλάδας

 
Η Ελλάδα είναι μια βαθιά θρησκευόμενη χώρα. Το 97% του πληθυσμού είναι χριστιανοί

Οι εκκλησίες της Ελλάδας: Ανακαλύψτε τις εκκλησίες της Ελλάδας

Σε όλη την ελληνική επικράτεια υπάρχουν διάσπαρτοι χιλιάδες ορθόδοξοι ναοί.
 
Τα Μετέωρα και οι μονές της περιοχής

Η περιοχή αυτή της Θεσσαλίας θεωρείται από τις ωραιότερες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα Μοναστήρια ορθώνουν το ανάστημά τους στις κορυφές των χαρακτηριστικών, θεόρατων, γκρίζων βράχων. Η θέα από τις τοποθεσίες αυτές κόβει στην κυριολεξία την ανάσα.

Η Εκκλησία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής
 
Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη

Το μεσαιωνικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται στην Πάτμο (Δωδεκάνησα). Κτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απόρθητο και ως εκ τούτου μοιάζει περισσότερο με φρούριο. Είναι κυρίως γνωστό λόγω του Σπήλαιου της Αποκάλυψης, όπου ο Θεός υπαγόρευσε στον ευαγγελιστή Ιωάννη το τελευταίο, περιώνυμο, κεφάλαιο της Βίβλου.

 
Οι ορθόδοξοι ναοί είναι πραγματικά ξεχωριστοί: η οροφή τους στολίζεται συνήθως με τρούλους και το εσωτερικό τους φέρει πλούσιο "βυζαντινό" διάκοσμο.

Βέβαια απαντώνται αρχιτεκτονικές ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες ανάλογα με τη χρονολογία και, φυσικά, τον τόπο ανέγερσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κάτασπροι ναοί με τον μπλε θόλο, σήμα κατατεθέν των Κυκλάδων, σε αντίθεση με τις άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου οι ναοί είναι φτιαγμένοι από εμφανείς πέτρες.


More Το φωτογραφικό μας αρχείο
More Θρησκεία

 

Βρίσκεται στην Πάρο και συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία όλης της Ελλάδας. Σύμφωνα με την παράδοση, την ανέγερση της εκκλησίας διέταξε η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, η οποία, στο δρόμο για τους Άγιους Τόπους προς αναζήτηση του Τιμίου Σταυρού, διέμεινε μερικές μέρες στην Πάρο. Πολλοί θεωρούν ότι η εκκλησία είναι θαυματουργή και για το λόγο αυτό κάθε Δεκαπενταύγουστο, χιλιάδες προσκυνητές κατακλύζουν την Πάρο.Το Άγιον Όρος (Όρος Άθως)

Το Άγιον Όρος βρίσκεται στην ανατολικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Αποτελεί αυτόνομη μοναστική πολιτεία και κατοικείται από 1400 μοναχούς. Αριθμεί 20 μονές και εκκλησίες. Επίσημα το Άγιον Όρος εμφανίζεται στην ιστορία κατά τον 9ο αι. Η είσοδος στο Όρος απαγορεύεται στις γυναίκες.
 
Ο Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Βρίσκεται στη Τήνο. Για τους Ορθόδοξους ο τόπος όπου έχει ανεγερθεί ο ναός είναι εξίσου ιερός όσο είναι για τους Καθολικούς η Λούρδη στη Γαλλία ή η Φατίμα στη Πορτογαλία.

Η εκκλησία έχει κτιστεί πάνω στο ύψωμα όπου βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας χάρη στις υποδείξεις της μοναχής Πελαγίας.

Το Δεκαπενταύγουστο αλλά και στις 25 Μαρτίου χιλιάδες πιστοί έρχονται να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα που πλέον φυλάσσεται μέσα στην εκκλησία.
Σελίδες 1...2

 
Εκκλησίες στην Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά
Εκκλησίες στις Κυκλάδες Εκκλησίες στα Νησιά του Ιονίου
Εκκλησίες στα Δωδεκάνησα Εκκλησίες στο Ανατολικό Αιγαίο
Εκκλησίες στις Σποράδες Εκκλησίες στο Σαρωνικό
Εκκλησίες στην Κρήτη  
Εκκλησίες στην ηπειρωτική Ελλάδα: Εκκλησίες στη Χαλκιδική : Εκκλησίες στο Πήλιο

Επιστροφή:
+ θρησκεία
+ Πληροφορίες
+ Ελλάδα - Αρχική Σελίδα


Περισσότερα:
+
Φωτογραφίες Εκκλησιών
+ Φωτογραφίες
+ Επιλέξτε προορισμό
+ Ξενοδοχεία

Σχετικά::
+ Μυθολογία
+ Ιστορία
+ Αρχαία Ελλάδα
+ Πολιτισμός
   
  Ελλάδα > Εκκλησίες της Ελλάδας πάνω
 
 
 
  :Δημιουργία και Copyright GREEKA & Φωτογραφία 360.GR
Selectionez une destination